tr ru en de zh fr

benBlog

EKSER 3D Yazıcı ile Mekanik Kalp Üretimi

EKSER 3D Yazıcı ile Mekanik Kalp Üretimi

Hepinize merhaba üretim severler!

Evde, okulda, işte farklı amaçlara yönelik kullandığımız 3D yazıcılar hayal gücümüzü kullanarak hayata geçirdiğimiz tasarımlarımızı kısa sürede somutlaştırmamızı sağlıyor. Tasarım sürecinden başlayarak büyük emek verdiğimiz ürünler, 3D yazıcılar aracılığı ile hassas bir şekilde üretiliyor. Özel günlerde karşılaştığımız hediye seçme sorunsalı için ise çözüm, bu yazımızda yer alıyor.

Yazımız içinde 14 Şubat Sevgililer Günü için 3D tasarımını gerçekleştirdiğimiz, EKSER 3D yazıcılarımız ile ürettiğimiz ve son olarak Arduino entegre ettiğimiz Mekanik Kalp projemizin tasarımı için .STL ve EKSER 3D yazıcı modelleri için oluşturulmuş .GCODE uzantılı dosyalara, hareketini sağlayan servo motor kontrolü için oluşturulmuş Arduino kodlarına  ulaşabilirsiniz.

Mekanik Kalp modeline ait 'Nasıl Yapılır?' videosunu benmakercom YouTube sayfasından izleyerek modeli sizler de kolaylıkla üretebilirsiniz!

3D yazıcılar aracılığı ile üretimini gerçekleştirdiğiniz hediyelerinizi bizimle paylaşırsanız yayınlamaktan mutluluk duyarız.

Hazırsanız hayal gücü ve EKSER 3D yazıcı ile ürettiğimiz modelimize ait yazımıza başlayalım!

Ailelerimize, evde bizi karşılayan köpeğimize, kedimize, kokusunu sevdiğimiz denize, ormana, bizi hayata hazırlayan öğretmenlerimize, hayatımızın her anında yanımızda olan arkadaşlarımıza duyduğumuz sevgiyi her gün ifade edebiliyor, her günü bir kutlama gibi geçirebiliyoruz.  364 günün yanı sıra yıl içerisinde bir gün herkesin sevgisini ifade etmesi için dünya çapında kutlanıyor: 14 Şubat Sevgililer Günü!

Her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan Sevgililer Günü tarihine bakıldığında temelinin Antik Roma’ya dayandığı görülüyor. 14 Şubat , 19. yüzyıl başlarında Esther Howland’ın ilk Sevgililer Günü kartı yollamasından bu yana çok sayıda insanın kabul ettiği ve kutladığı bir gün halini almıştır.

Özel olarak kutlanan her gün olduğu gibi 14 Şubat Sevgililer Günü’nde de bir hediye arayışı başlıyor. Birçok hediye çeşidi bulunmasına karşın herkes hep daha özelini hazırlamak istiyor. Tam da burada sınırları olmayan hayal gücümüz devreye giriyor!

Sevdiklerimize özel tasarlayıp üretimini 3D yazıcılar ile gerçekleştirebileceğimiz benzersiz ürünler hediye arayışımıza cevap oluyor.

14 Şubat için ürettiğimiz Mekanik Kalp modelimize ait dosyalara yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.

EKSER 3D PLUS uyumlu .GCODE uzantılı dosyaya buradan ulaşabilirsiniz.

EKSER 3D PRO uyumlu .GCODE uzantılı dosyaya buradan ulaşabilirsiniz.

Üretim hammaddesi olarak PLA kullanılmıştır.


Önerilen Baskı Ayarları

  • Katman Yüksekliği : 0.15 mm
  • Dolgu Yoğunluğu : %20
  • Oluşturma Desteği : Yok

Mekanik Kalp modeline ait .STL uzantılı dosyaya buradan ulaşabilirsiniz.

Mekanik Kalp modeline ait Arduino kodlarına buradan ulaşabilirsiniz.

1. Nilüfer Sk. No:5, 16110 Demirtaş Dumlupınar Osb/Osmangazi/Bursa

maker@benmaker.com

+90 224 504 15 97