tr ru en de zh fr

benBlog

EKSER 3D Yazıcı ile Küçük Tabela Üretimi

EKSER 3D Yazıcı ile Küçük Tabela Üretimi

       Hepinize merhaba üretim severler!

       Okullar, ofisler, evler başta olmak üzere her yerde kullandığımız 3D yazıcılar ile hemen her şeyin üretimini, kısa süre içerisinde gerçekleştirebiliyoruz. Bu yazımızda bizim de severek kullandığımız küçük tabelalar modelimizi sizlerle paylaşacağız. Katmanlı üretim tekniği kullanan EKSER 3D yazıcılarımız ile üretimini gerçekleştirdiğimiz tabelaları; dilediğiniz yerde kullanabilir, isterseniz kullanım alanınıza göre kişiselleştirebilirsiniz.

       Küçük tabelalar modellerinizi kişiselleştirmek istediğinizde .STL uzantılı dosyayı indirip kullandığınız tasarım programında düzenleyebilirsiniz. TinkerCAD aracılığı ile düzenlemek için ilk aşamada boş tasarıma ait .STL uzantılı dosyayı indirerek, tüm tasarımların bulunduğu sayfa içerisinde bulunan ‘özel yazı tipli metin’ bloğunu seçip dilediğiniz mesajı yazabilirsiniz.

       Hazırsanız gelin küçük tabelalar yazımıza başlayalım!

       Sanayi Devrimi, 18. ve 19. yüzyıllarda üretim sürecinde buhar gücü ile çalışan makinelerin kullanılması ile başlamıştır. Sanayi Devrimi ile Avrupa kıtasındaki sermaye birikimi artmış, üretim atölyelerinin sayısı artmıştır.

       19. yüzyılda etkisini en çok İngiltere’de gösteren Sanayi devrimiyle birlikte artan üretim atölyeleri kendilerini müşterilere tanıtmak, diğer atölyeler arasında fark edilir olmak ve yaptıkları işleri görsel olarak anlatmak amacıyla iş yerlerinin girişlerine ağaç ya da plastik içerikli malzemelerden ürettikleri tabelaları asmışlardır.

       Başlangıçta iş yerlerinin adı yazılan tabelalar, zamanla görsel olarak zenginleştirilmiş ve marka imajı oluşturacak şekilde tasarlanmıştır. Özellikle günümüzde organizasyon alanlarının tanımlanması, farklı bölümlerin belirlenmesi için kullanılan tabelaları istenilen renkte, boyutta ve malzemeden üretmek mümkün hale gelmiştir.

       Ofisinize renk katmak, her departmana ait alanları tanımlamak, düzenleyici olarak kullanmak için kendi ihtiyacınıza uygun olacak şekilde düzenleyebileceğiniz tabelaları üretmek için ihtiyacınız olan şey 3D yazıcı ve hayal gücü!

       Sizin için seçtiğimiz tabela modeline ait dosyaya yazımız içerisinde bulunan ilgili bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

EKSER EDU uyumlu .GCODE uzantılı dosyaya buradan ulaşabilirsiniz.

EKSER PLUS uyumlu .GCODE uzantılı dosyaya buradan ulaşabilirsiniz.

EKSER PRO uyumlu .GCODE uzantılı dosyaya buradan ulaşabilirsiniz.

Üretim hammaddesi olarak PLA kullanılmıştır.


       Önerilen Baskı Ayarları

  • Katman Yüksekliği : 0.15 mm
  • Dolgu Yoğunluğu : %20
  • Oluşturma Desteği : Yok

Küçük Tabelalar modeline ait .STL uzantılı dosyaya buradan ulaşabilirsiniz.

1. Nilüfer Sk. No:5, 16110 Demirtaş Dumlupınar Osb/Osmangazi/Bursa

maker@benmaker.com

+90 224 504 15 97