tr ru en de zh fr

benBlog

EKSER 3D ile Makey Makey Elektro Gitar Üretimi

EKSER 3D ile Makey Makey Elektro Gitar Üretimi



Hepinize merhaba üretim ve müzik severler!

Müzik ruhun gıdası dedik ve bu yazımızda sizinle birlikte elektro gitar üretimi gerçekleştirdik!

Makey Makey ile Elektro Gitar projesine ait 'Nasıl Yapılır?' videosunu benmakercom YouTube kanalı üzerinden ve yukarıda bulunan ekrandan izleyerek siz de kendi elektro gitarınızı üretebilirsiniz!

Elektro gitar üretiminde karton, alüminyum folyo gibi kolay bulunabilir malzemelerin yanı sıra iletkenlik temelli bir sistem ile çalışan Makey Makey kullandık. Gitar modelimizi özelleştirmek için hayal gücümüzü kullanarak tasarladığımız bileşenlerin üretimini, katmanlı üretim teknolojisine sahip EKSER 3D yazıcılarımız ile gerçekleştirdik. EKSER 3D ile ürettiğimiz parçalara ait .STL uzantılı dosyaların ve EKSER 3D modelleri için oluşturulmuş .GCODE dosyalarının yanı sıra mastar çizimleri de dahil olmak üzere ihtiyacınız olan tüm dosyalara yazımız içerisinde bulunan bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz.

Hazırsanız Makey Makey ile Elektro Gitar Üretimi yazımıza başlayalım!

Gitara benzeyen en eski müzik aletinin Kahire Arkeoloji Müzesi’nde bulunduğunu ve 3500 yaşında olduğunu biliyor muydunuz?

Bu müzik aleti, üzerinde bulunan üç tel nedeniyle gitarların atası sayılıyor. Gitar ezgileri, 16. Yüzyıldan başlayarak 18. Yüzyıla kadar ses perdeleri yerine parmak pozisyonlarını temel alan nota yazım sistemi kullanılarak ya da alfabetik akort sembollerinin kullanıldığı sistem ile yazılıyordu.

Antonio Torres, 1850’li yıllarda İspanya’da gitar boyutlarının büyütülmesi ve oranlarının yeniden düzenlenmesi ile günümüzde her şarkı ezgisinde duyduğumuz modern klasik gitar son halini almıştır. Geliştirilen modern klasik gitar, ses tonunu ve sesin yansımasını büyük oranda iyileştirdi ve geliştirdi. Ses kalitesinin artması ile herkes tarafından kabul edilen boyutlar kısa süre içerisinde üretim standardı haline gelen boyutlar günümüzde de geçerliliğini koruyor.

İçerisinde enerji barındıran ses dalgaları, herhangi bir malzemenin içinde basınç dalgası şeklinde yayılır. Gitar teline dokunulması sonucu oluşan bir basınç dalgası sayesinde tel çevresinde bulunan hava molekülleri titreşir. Teldeki gerilim ne kadar fazla olursa titreşim sonucunda elde edilen sesin frekansı da o kadar yüksek olur. Her tel üzerindeki gerilim ve frekans aynı olmadığı gibi, kıyasla kalın ve uzun teller daha yavaş salınır var daha düşük gerilimde ses oluşur.

Bu yazımızda sizinle paylaştığımız elektro gitar üretimi sürecinde sesleri kodlayacak ve elektrik iletiminin tamamlanması sayesinde farklı frekanslarda gitar sesleri duyacağız.

Makey Makey ile Elektro Gitar Üretimi sürecinde ihtiyacınız olacak tüm dosyalara yazımız üzerinden ulaşabilirsiniz.


EKSER 3D PLUS uyumlu .GCODE uzantılı dosyaya buradan ulaşabilirsiniz.

 EKSER 3D PRO uyumlu .GCODE uzantılı dosyaya buradan ulaşabilirsiniz.

Üretim hammaddesi olarak PLA kullanılmıştır.


Önerilen Baskı Ayarları

  • Katman Yüksekliği : 0.15 mm
  • Dolgu Yoğunluğu : %20
  • Oluşturma Desteği : Yok



Makey Makey ile Elektro Gitar projesine ait .STL uzantılı dosyaya buradan ulaşabilirsiniz.

Makey Makey ile Elektro Gitar projesine ait 'Nasıl Yapılır?' dosyasına buradan ulaşabilirsiniz.


Makey Makey ile Elektro Gitar Üretimi projesine ait mastar çizimlere buradan ulaşabilirsiniz.

Makey Makey ile Elektro Gitar Üretimi projesine ait kodlara buradan ulaşabilirsiniz.



1. Nilüfer Sk. No:5, 16110 Demirtaş Dumlupınar Osb/Osmangazi/Bursa

maker@benmaker.com

+90 224 504 15 97