tr ru en de zh fr

benBlog

EKSER 3D ile Litofan Tablo Üretimi

EKSER 3D ile Litofan Tablo Üretimi


Hepinize merhaba üretim severler!

Bu yazımızda sizlerle litofan tekniğini kullandığımız bir tablo üreteceğiz! Projemizi gerçekleştirirken EKSER 3D Plus yazıcı modeli kullanarak ürettiğimiz portre üretimi gerçekleştirecek, FAGNER 3-Eksen Manuel Freze kullanarak litofan modelimiz için bir stant oluşturacağız.

3D yazıcı kullanılarak gerçekleştirilecek üretim işlemi için ihtiyaç duyabileceğiniz .STL uzantılı dosyalara ve EKSER 3D yazıcı modelleri için oluşturulmuş .GCODE uzantılı dosyalara yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz. Katmanlı üretim tekniği prensibi temelli çalışan 3D yazıcılar ile kısa süre içerisinde dilediğiniz görsele ışık kullanarak derinlik katabilirsiniz.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için litofan tekniğini kullanarak ürettiğimiz Sabiha Gökçen tablosuna ait ‘Nasıl Yapılır?’ videosunu benmakercom YouTube kanalı üzerinden ve yukarıda bulunan ekran aracılığı ile izleyebilir, siz de litofan tekniği kullanarak dilediğiniz görsellere derinlik katarak üç boyutlu olarak üretebilirsiniz!

EKSER 3D Plus ile üretimini gerçekleştirdiğimiz Sabiha Gökçen tablosu yazımıza hazırsanız başlayalım!

Günümüzde 3D yazıcıları kullanarak oluşturduğumuz litofan örneklerine 19. Yüzyıl başlarında rastlanmaktadır. Litofanlar, farklı katman kalınlıkları sayesinde ışığın geçirgenliğinin değiştirilerek derinlik oluşturulması prensibine dayanır. 3D yazıcı üzerinden üretimi gerçekleştirilen görüntünün detayları ışığa tutulduğunda ortaya çıkar. Farklı kalınlıklar üzerinden geçen ışık, iki boyutlu olan görsele bir boyut daha eklenmesini sağlar.

Biz de projemizi gerçekleştirirken Türkiye’nin ilk kadın pilotu, aynı zamanda dünyanın da ilk kadın savaş uçağı pilotu olan Sabiha Gökçen’e ait litofan modelini oluşturacağız. 22 Mart 1913’te Bursa’da doğan Sabiha Gökçen, uçuş kariyeri boyunca yaklaşık sekiz bin saat uçuş gerçekleştirmiş ve otuz iki farklı askeri operasyona katılmıştır. 2001 yılında İstanbul’un ikinci havalimanına adı verilmiş, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı olarak adlandırılmıştır.

Litofan modeli üretmek için kullanabileceğiniz değerli isimlerin görsellerine ait .STL uzantılı dosyalara ve EKSER 3D modelleri için oluşturulmuş .GCODE uzantılı dosyalara yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.

Önerilen Baskı Ayarları

  • Katman Yüksekliği : 0.15 mm
  • Dolgu Yoğunluğu : %20
  • Oluşturma Desteği : Yok


EKSER 3D EDU uyumlu .GCODE uzantılı dosyaya buradan ulaşabilirsiniz.

EKSER 3D PLUS uyumlu .GCODE uzantılı dosyaya buradan ulaşabilirsiniz.

EKSER 3D PRO uyumlu .GCODE uzantılı dosyaya buradan ulaşabilirsiniz.

Üretim hammaddesi olarak PLA kullanılmıştır.



Litofan Modeli oluşturmak için kullanabileceğiniz örneklere ait .STL uzantılı dosyalara buradan ulaşabilirsiniz.

1. Nilüfer Sk. No:5, 16110 Demirtaş Dumlupınar Osb/Osmangazi/Bursa

maker@benmaker.com

+90 224 504 15 97