tr ru en de zh fr

benBlog

Evde 3B Yazıcılar ile Ne Yapabilirsiniz ? #6

Evde 3B Yazıcılar ile Ne Yapabilirsiniz ? #6

Diş fırçası ağız sağlığı denildiğinde akla ilk gelen ağız bakım aracı olarak karşımıza çıkıyor. Artık her yerde kolaylıkla ulaşabildiğimiz, yanımızda taşıyabildiğimiz ve gün geçtikçe gelişen yeni teknolojilerle birlikte değişime uğrayan diş fırçasının tarihine gelin birlikte kısaca göz atalım.

Diş fırçasına ilk ihtiyaç duyulduğunda -tahmin edersiniz ki- gerek manuel gerek elektronik diş fırçalarından çok daha farklı formda diş fırçası kullanılıyordu.

Bu gelişim sürecinde insanların başvurduğu en ilginç malzeme ise kirpi dikeni!

Diş fırçasının ilk formu olan ağaç dallarının kalıntıları ile M.Ö. 3500 yıllarında yaşamış olan Babil Uygarlığına ait yaşam alanı olan Mezopotamya’da karşılaşıldığı belirtiliyor.

Diş fırçasının kullanımının artması ve teknolojinin gelişmesi ile 17. Yüzyıldan itibaren Avrupa’da ahşap saplı diş fırçaları kullanılmaya ve üretilmeye başlandıktan sonra 1800’lü yılların sonuna doğru, günlük hayatın vazgeçilmezi olan diş fırçası dünya çapında üretilmeye ve kullanılmaya başlandığı açıklanıyor.

Gerek evimizin banyosunda gerek seyahate gittiğimizde konakladığımız yerde diş fırçamızın temizliğine hassasiyetle dikkat ediyoruz.

Hem banyolarınızı renklendirebileceğiniz hem de diş fırçalarınızın hijyeninden emin olarak kullanabileceğiniz diş fırçası tutacağının 3B yazıcılar ile üretilebilecek modeline yazımız içerisinde ulaşabilirsiniz.



Önerilen Baskı Ayarları

  • Katman Yüksekliği : 0.1 mm
  • Dolgu Yoğunluğu : %20
  • Oluşturma Desteği : Yok



Diş fırçası tutacağı modeline ait .STL uzantılı dosya için tıklayınız.

1. Nilüfer Sk. No:5, 16110 Demirtaş Dumlupınar Osb/Osmangazi/Bursa

maker@benmaker.com

+90 224 504 15 97